Spring naar hoofd-inhoud

Det välrenommerade företaget, med fabriker i Kehl och Wissembourg, kunde under de senaste tolv månaderna inte bara stabilisera sin position på marknaden utan även stärka den.

Kehl - Den europeiska totalmarknaden präglades, under det verksamhetsår som nu snart är tillända, av en kraftig och stabil tillväxt. Detta innebar för Tyskland att antalet nyregistrerade husvagnar under perioden september 2015 till maj 2016 ökade med 8,5 procent (i Sverige +1 %). Ännu större var den tyska registreringsökningen av husbilar, med 19,8 procent (i Sverige +22 %). Även Frankrike visar tillväxtsiffror – plus 3,1 procent för husvagnar och 15,1 procent för husbilar.

Denna positiva trend återspeglas naturligtvis i Bürstners produktionssiffror, och den ursprungliga prognosen har därför överträffats. Vid modellårets slut hade cirka 8 600 husvagnar och husbilar både tillverkats och sålts – den ursprungliga planen var 7 500 enheter – och ca 70 % av fordonen var husbilar.

Årsomsättningen per den sista augusti beräknas bli ca 300 miljoner euro, vilket är en avsevärd ökning jämfört med föregående års 27 miljoner euro.

Inför säsongen 2017 räknar Bürstner med att finna avsättning för ca 9 400 fritidsfordon, vilket innebär en fortsatt kraftig ökning.

För närvarande arbetar 854 personer i de båda fabrikerna, och av dessa är 14 lärlingar – både inom administration och produktion.

Företagets investeringar under det nya verksamhetsåret innebär bland annat ett nytt tak på produktionshallen. Vidare kommer man att se över all belysning, vilket innebär att ca 9 000 lysrör kommer att ersättas med LED-belysning – vilket inte bara innebär lägre elkostnader utan också sparar vår miljö.

Ökad effektivitet och förbättrad miljö och också utgångspunkterna för moderniseringen av vissa byggnader – en modernisering som innebär att företaget på alla punkter lever upp till modernaste standard.

 

Bürstner husbilar och husvagnar: Innovationer med potential

Modellutbudet för säsongen 2017 innehåller framtidsorienterade innovationer, som jämnar vägen för en ny era när det gäller modellserier och modellstrategi.

Husbilar:

Lyseo-familjen: Det första steget är Bürstners nya modellkoncept med halvintegrerade Lyseo T, som med modellen T 744 är en absolut nyhet. En spännande variant är alkovserien Lyseo A

City Car: Bürstner har kompetens även när det gäller inredda skåpbilar – från en enda modell till en hel serie med fyra varianter

Edition 30: Den attraktiva jubileumsserien omfattar omtyckta planlösningar från modellserierna Travel Van, Nexxo Time, Ixeo Time och Viseo

Ixeo: Framgångsrika Ixeo med längsplacerad nedsänkbar säng komplettras med modellen IT 640.

Elegance: Denna premiummodellserie från Bürstner har vidareutvecklats, och serien kompletteras med modellerna Elegance I 910 G och I 920 G.

Husvagnar:

Premio-familjen: Premio Plus inlemmas i Premio-familjen, och får ny invändig design baserad på Premio. Den nya modellen Premio Plus 440 TK kompletterar programmet

Averso-familjen: Averso är helt nyutvecklad, och erbjuder nu 11 planlösningar i mellansegmentet – från resehusvagnen 490 TS för två personer till familjebostaden 720 TK. Averso Plus, med fyra planlösningar, har fått en facelift och inlemmas i den övriga Averso-familjen

Till modellåret 2017 satsar Bürstner på en helt ny modellpolitik. Detta innebär inte bara att de existerande modellserierna uppdateras och utökas, utan också att helt nya modeller presenteras.

Bürstner Lyseo : Start för en ny fordonsgeneration

Bürstner Lyseo T: Halvintegrerat för par – med eller utan sällskap

Helt ny är den halvintegrerade modellserien Lyseo T med hela åtta, moduluppbyggda planlösningar. Sex av dessa kan – som tillval – levereras med den beprövade, elektriskt manövrerade nedsänkbara sängen.

Den harmoniska utvändiga designen har åstadkommits med en kombination av totalhöjden på 295 cm över hela bilens längd, den utvändiga dekoren och de markanta kantlisterna. Den större plana takytan gör att det nu är lättare att montera all den fabriksmonterade extrautrustning som erbjuds.

Som tillval kan Lyseo T levereras med karmfönster, vilket ger husbilen en mer personbilsaktig look.

Invändigt överraskar Lyseo T med en ståhöjd på 205 cm, vilket ger en enorm känsla av rymd invändigt. Funktionsdubbelgolvet ger ett helt plant golv, utan snubblingsrisk, och skyddar de tekniska installationerna mot vädrets makter. Detta gör, att Lyseo T fungerar bra även vintertid.

Planlösningarna i Lyseo T-modellerna är utformade så, att det inte längre finns något störande hjulhus i duschen, vilket ger maximal rörelsefrihet vid duschandet.

Snickerierna – antingen Ginger Teak eller Santina – är modernt och harmoniskt utformade med rundade luckor. Samtliga bilar i Lyseo T-serien erbjuder ett generöst utformat kök med högt placerat kylskåp på 145 liter och en väl tilltagen sittgrupp vilket, tillsammans med de fria passagerna, ger en komfort utan gränser.

Även modellerna med queensbädd erbjuder ett stort lastutrymme, utan att sängen behöver höjas. Som tillval kan modellerna beställas med höj- och sänkbar säng, vilket ger ett rymligt garage.

Gasolflaskorna är placerade bredvid varandra och de är lätt åtkomliga. Placeringen är sådan, att de ej inkräktar på utrymmet i garaget, vilket gör detta ännu mer praktiskt och lättutnyttjat.

En verklig nyhet i denna modellserie är Lyseo T 744, som baktill har en stor dubbelsäng som med en knapptryckning kan hissas upp i taket. Under sängen återfinns en genomtänkt lounge-sittgrupp som inbjuder till skön avkoppling. På detta sätt blir denna modell en äkta trerummare med matsal, vardagsrum och sovrum.

Prisvärda och praktiska paketerbjudanden hör till Lyseo T. Bland dessa återfinns ett helt nytt belysningspaket, som med sin indirekta belysning skapar en mysig atmosfär. Nytt är också ett kökspaket med praktiska och lättreparerade ytskikt och ett soundpaket med förstklassiga bluetooth-högtalare och ett USB-uttag som kan förskjutas längs belysningsskenan.

Bürstner Lyseo A: En allkonstnär för familjer och uthyrning

Inom Lyseo-familjen återfinns även alkovmodellen Lyseo A, som erbjuds med två planlösningar.

Efter ett års bortavaro, kan nu Bürstner åter erbjuda en alkovhusbil i mellanklassen. Denna familjevänliga husbilstyp vänder sig dessutom till uthyrare som lärt sig att uppskatta alkovhusbilarnas fördelar.

Inledningsvis erbjuds modellerna A 660 G med våningssängar och A 700 G med generöst tilltagen dubbelsäng baktill, och båda modellerna har ett rymligt garage. Dessa husbilar är optimerade för sex personer, som kan njuta av de ombonade snickerierna i Ginger Teak.

Redan i sitt standardutförande är dessa alkovhusbilar välutrustade, med bland annat en extra bred entrédörr och ett stort kylskåp på hela 142 liter.

Tillvalsmöjligheterna är stora, och speciellt uppskattad kommer säkerligen Isofix-fastsättningen av bilbarnstolar att bli. Ett speciellt uthyrningspaket ger en kostnadseffektiv anpassning av Lyseo A för uthyrningsverksamhet.

Med introduktionen av Lyseo-familjen har grunden lagts för framtida synergieffekter – vare sig det gäller färg- och designspråk eller långtgående standardisering av grundmodellerna.

Bürstner City Car: Den vardagspraktiska lösningen

Bürstner City Car har vuxit till sig. Efter den framgångsrika introduktionen av City Car C 600 till modellåret 2016, har nu City Car blivit en komplett modellserie med totalt fyra planlösningar – två kompakthusbilar och två komforthusbilar. Hittillsvarande komforthusbilen City Car C 600 får sällskap av kompaktmodellen City Car C 602 – båda med en totallängd på 599 cm och en bekväm längsplacerad säng baktill, medan den nya komfortmodellen City Car C 640 är 636 cm lång – även denna med längsplacerad säng. Till hösten introduceras slutligen den 541 cm långa City Car C 540 med tvärställd dubbelsäng.

Den utvändiga designen på hela modellserien kännetecknas av det eleganta, personbilsinspirerade utseendet med förstklassiga karmfönster och en tilltalande dekor. Redan i standardutförande drar bilarna blickarna till sig, och som tillval kan de fås med speciallackering.

Invändigt borgar det genomtänkta belysningskonceptet, med både skjutbara LED-spotlights och indirekt belysning, för en behaglig atmosfär.

Utrustningsmässigt uppfyller City Car-serien högt ställda krav. Sålunda finns i alla modeller ett mycket funktionellt hygienutrymme, med fast monterad toalett i stället för en Porta Potti. Komfortmodellerna City Car C 600 och C 640 har båda två garderober med belysning, vilket är helt unikt i klassen, och köken har plats för ett kylskåp på 80 respektive 90 liter. Stora, helt utdragbara lådor med softclose-funktion ger gott om förvaringsutrymmen i köket och underlättar därför matlagningen.

I kompaktmodellerna City Car C 602 och C 540 är kök och hygienutrymme, av naturliga skäl, något mindre men erbjuder ändå tillräckligt med plats för en komfort utan gränser.

Generöst tilltagna bäddmått finns dock i båda – City Car C 540 erbjuder till exempel en ligglängd på 195 cm – och de uppfällbara ribbottnarna ger maximalt lastutrymme i samtliga modeller.

Efter starten 2016 har således Bürstner tagit ett stort kliv framåt med sina inredda skåpbilar.

Bürstner Edition 30: En jubileumsmodellserie som med sin mångfald av varianter tillfredsställer alla smaker och anspråk.

I trettio års tid har Bürstner varit en framgångsrik tillverkare av husbilar, och detta anser vi vara ett gott skäl att fira. Samtidigt vill vi belöna våra kunder för deras märkestrohet, och detta gör vi i och med introduktionen av ”Edition 30”.

Här ingår flera olika omtyckta framgångsmodeller ur Bürstners traditionella modellserier. Dessa är Travel Van T 620 G; Nexxo Time T 569, T 660 och T 690 G; Ixeo Time IT 586, IT 590, IT 710 G och IT 726 G; Viseo I 690 G.

Alla modeller i Edition 30 har en gemensam, markant utvändig design som gör dem till verkliga blickfång. Invändigt har snickerierna fått en facelift i ombonad Ginger Teak med ljusa, högglansluckor (ej Viseo, som har snickerier i Amarant) som i kombination med klädslarna Rio Ferra och Rio Havanna ger en elegant ombonad interiör.

För att uppfylla högt ställda krav, och för att utgöra ett prisvärt alternativ, är samtliga modeller komplett utrustade. Här ingår till exempel både ett chassipaket och det omtyckta Fiat interiör-paketet. Ytterligare detaljer är 16-tums lättmetallfälgar, varsellyktor med lysdiodteknik, Haartal Premium XL-dörr med fönster och myggnät, förarhyttsmörkläggning från Remis, ett multimediasystem med navigator från Pioneer, karmfönster med personbilsinspirerad design och en 4 meter lång markis med LED-belysning för mysiga kvällar.

 

Bürstner Ixeo: Den framgångsrika innovationen från 2016

Redan efter en säsong har Ixeo etablerat sig och fått en stark position på husbilsmarkanden. Den nyutvecklade längsplacerade nedsänkbara dubbelsängen, som i upphissat läge knappt märks, och de nya och innovativa planlösningarna har rönt stora framgångar – och det över hela Europa. Detta bevisas också övertygande av de utmärkelser serien fått under sitt premiärår, och det både från fackjournalister och från konsumenter.

Värda att nämna är ” European Innovation Award”, titeln ”årets husbil” i nederländska tidningen KCK-Magazin, ”läsarnas val” i danska BT och ”National Motorhome Awards” i England. Bättre och mer framgångsrik kan introduktionen av en ny modellserie knappast vara, vilket givetvis har sporrat Bürstner att knyta an till denna framgång.

För Ixeo betyder detta konkret att modellserien utökas med ytterligare en planlösning, för att tillmötesgå kundernas önskemål. Ixeo IT 640 heter nykomlingen som utmärker sig för sina kompakta yttermått med totallängd på endast 6,49 meter. Här finns den omtyckta längsplacerade nedsänkbara sängen, som är lätt att ta sig i och ur. Dusch och toalett är smart placerade längst bak, och köket återfinns i bilens mitt.

Lastutrymmet längst bak går från golv till tak, och gör det därigenom möjligt att ta med även skrymmande föremål.

Trots de kompakta yttermåtten uppfyller innerutrymmena i Ixeo IT 640 högt ställda krav, och modellen gör serien ännu mer komplett.

Bürstner Elegance: Den komfortabla premiumserien

Introduktionen av 2016 års modeller av Elegance-serien blev, på grund av de många nyheterna, något försenad, men modellerna har nu positionerat sig i den övre mellanklassen.

För att kunna erbjuda ett stort utbud, har serien kompletterats med planlösningarna Elegance I 910 G och I 920 G. Båda modellerna är, bortsett från sängarrangemanget – I 910 G har tv enkelsängar, medan I 929 G har en bekväm queensbädd ovanför garaget – helt identiska.

Till det nya modellåret har modellserien optimerats på en rad punkter. Så har till exempel gasolutrymmet flyttats från garaget till den främre delen av högersidan, vilket gör garaget rymligare och mer lättutnyttjat.

I modellerna med tandemaxel är hygienutrymmet mer lättillgängligt, och undersidan av de nedsänkbara sängarna har fått ny design med integrerad belysning vilket förhöjer helhetsintrycket.

 

Stabila, kundanpassade produktportföljer:

Modellserierna Brevio, Travel Van, Nexxo, Aviano och Argos fortsätter i stort sett oförändrade under modellåret 2017. Följande planlösningar utgår:

Brevio: T 640 och T 645

Travel Van: T 620 G – ingår numera i ”Edition 30“

Nexxo: T 660 och T 745

Bürstner husvagnar: Två nya produktfamiljer

Den stora efterfrågan på marknaden har inneburit framgångar även för Bürstners husvagnar. För att säkerställa fortsatta framgångar, har viktiga förändringar gjorts.

Den till modellåret 2016 introducerade Premio-serien fortsätter oförändrad. Dock har den influerat det nya utseendet hos Premio Plus, som numera har inlemmats i Premio-familjen. Som en följd därav får Premio Plus nu samma typ av snickerier – ett utförande som blivit mycket uppskattat av kunderna – som Premio.

På grund av mycket stor kundefterfrågan kan den populära planlösningen 440 TK med våningssäng erbjudas i Premio-serien, vilket gör att även denna modellserie kan erbjuda en kompakt familjehusvagn.

Efter ett års bortavaro är det nu äntligen dags för premiär för nya Averso – en modellserie i mellanklassen. Utseendet, såväl ut- som invändigt, har moderniserats och anpassats till Bürstners övriga produkter. De moderna och eleganta snickerierna har ljusa, välvda luckor som väl harmonierar med det ljusa träslaget. Tack vare ett stort utbud av textilier, finns alla möjligheter att utforma vagnen efter sin egen smak. Nya Averso finns med totalt 11 olika planlösningar, där exempelvis modellerna 490 TS och 490 TL kommer att tilltala ressugna husvagnsköpare som ej vill göra avkall på utrymme och komfort.

Motsatsen hittar man i familjebostaden 720 TK som trots sin storlek också lämpar sig för resor.

I Averso-serien finns således modeller som uppfyller de mest skilda önskemål. Gemensamt för dem alla är den genomtänkta standardutrustningen med bland annat chassi från Al-Ko Kober med stabila stödben och dragkåpa samt stabilisatorkoppling. Färskvattentanken rymmer 38 liter, och varmvatten alstras av en Truma Therme.

Som tillval finns olika, genomtänkta och mycket prisvärda, utrustningspaket.

Den harmoniska invändiga designen i Averso har överförts även till Averso Plus, vilket ytterligare förstärker familjesamhörigheten. Dessutom har Averso Plus-serien utökats med ytterligare två intressanta planlösningar. Averso Plus 500 TS har den typiska nedsänkbara sängen över den främre sittgruppen och en fast dubbelsäng i den bakre delen, medan 520 TL erbjuder två enkelsängar. Dessa kan, med hjälp av en utrullbar ribbotten, förvandlas till en gigantisk dubbelsäng medan den nedsänkbara sängen kan nyttjas av barn/barnbarn eller gäster.

Med dessa kompletteringar kan nu Bürstner uppfylla önskemål som framförts av många husvagnsköpare.

Den tredje serien i Averso-familjen är Averso top, som med sin placering i den övre mellanklassen avrundar Bürstners husvagnsutbud uppåt. Modellserien, som introducerades 2016, har mottagits positivt och fortsätter utan förändringar. Dock utgår planlösningarna 430 TS, 450 TS och 460 TS.

Terug