Spring naar hoofd-inhoud

De boom in de caravaning branche zet door – en daarvan profiteert ook de caravan- en camperfabrikant Bürstner. De onderneming verkocht in het boekjaar 2016/2017 rond 10.200 vrijetijdsvoertuigen, waarvan ca. 75% campers en buscampers waren.

Kehl (26.06.2017): Dankzij nieuwe modellen en innovatieve concepten kon Bürstner de gunstige marktsituatie benutten en wordt in het nu eindigende boekjaar 2017 (31-08-2017) op alle fronten nog een keer toegelegd. Directeur Jens Kromer toont zich over deze ontwikkeling meer als tevreden. “Het heeft zich geloond, dat wij ons op onze basiscompetenties geconcentreerd hebben en naast nieuwe modellen ook bestaande series consequent verbeterd hebben. Bovendien zijn wij verder bezig, de synergiën binnen de Erwin Hymer Group te optimaliseren en uit te bouwen.”


#wohnfühlen met Bürstner
Parallel met het resultaat op operationeel gebied heeft directeur Jens Kromer met zijn team in het afgelopen jaar veel tijd geïnvesteerd, om merkbasis en merkboodschap van het bedrijf nog sterker te definiëren. “Onder #wohnfühlen hebben wij de gehele geschiedenis van Bürstner in een woord samengevat”, legt Kromer uit. “Wij willen unieke levensruimtes voor mensen creëren, die ervan houden met hun camper of caravan onderweg te zijn. Iedereen moet zich in onze voertuigen van begin af aan thuis voelen. Dit Bürstner-typische gevoel vatten wij onder het begrip #wohnfühlen samen.”


Een bijzondere rol is hierbij weggelegd voor het harmonische interieurdesign van de vrijetijdsvoertuigen. Baserend op de woonstudie “Harmony”, die het bedrijf in de nazomer 2016 voor het eerst liet zien, biedt Bürstner voor het seizoen 2018 verschillende modellen als Harmony Line aan, die met speciale design-elementen en een uitgebreidere standaarduitrusting scoren.


Talrijke 2018-modellen werden nu met op elkaar afgestemde kleurconcepten, terugkerende materialen en een doordachte ergonomie uitgerust. Jens Kromer: „De claim van het merk Bürstner moet iedere Bürstner eigenaar kunnen zien en voelen!“

Nieuwe modellen 2018
De integrale campers Lyseo I en Ixeo I, de uitrustingsserie Harmony Line als ook het alkoofmodel Argos -  de lijst met Bürstner modelnieuws voor 2018 is lang. Verder zijn met onmiddellijke ingang de  „Edition 30“-modellen Travel Van, Nexxo Time en Ixeo Time standaard met het verlaagde Citroën-chassis verkrijgbaar.

Hierbij komen beide caravan modellen Premio Plus en Averso Plus, die totaal vernieuwd werden, om aansluiting te vinden aan de bestaande productfamilies. (Meer informatie over deze modellen vindt u in onze separate persinformatie).

Investeringen in de toekomst
Naast de ontwikkeling van nieuwe modellen en de doorontwikkeling van bestaande series, investeerde de onderneming Bürstner in 2017 rond 10 miljoen Euro in de modernisering van de productiebedrijven in Kehl en Wissembourg.


Kort portrait Bürstner GmbH & Co. KG
Sinds meer dan een halve eeuw bouwt Bürstner hoogwaardige campers en caravans. Het in Baden-Elzas gevestigde bedrijf met standplaatsen in Kehl en Wissembourg (Frankrijk) maakt deel uit van de Erwin-Hymer-Group en heeft momenteel 860 medewerkers. Daarvan zijn 18 leerling in industriële en commerciële sectoren.

Terug