Spring naar hoofd-inhoud

Zit jaar zullen de lentemodellen van Bürstner een klein déjà vu-gevoel opwekken : de Delfin, het icoon bij uitstek van het merk, is terug in een perfect uitgeruste, gemoderniseerde 2020 versie.

The Delfin is back – en het is zonder twijfel de comeback van het jaar!

Als er één traditie is die alle fabrikanten getrouw respecteren, dan is het wel die van lentemodellen. Bij Bürstner zal die oogst dit jaar de terugkeer van een bekend gezicht bevatten: de Delfin, een topper uit het begin van de jaren 2000, is terug!

De Delfin, die voor het eerst werd gelanceerd in 2003, is het eerste model van Bürstner dat op een Renault Master onderstel werd gebouwd. En ook al is de 2020 versie op een Citroën onderstel gebouwd, vertoont hij toch veel kenmerken van zijn gerenommeerde voorganger. De silver metallic cabine wordt geassocieerd met een zeer dynamische, grafische uitstraling dat een logo in de vorm van een dolfijn heeft. Maar hetgeen onmiddellijk de aandacht trekt, zijn de blauwe zijkanten onderaan die dit gamma typeren. Een unieke stijl die de Delfin meteen herkenbaar maakt! En omdat de look zeker niet alles is, is ook de uitrusting aan de buitenkant bijzonder volledig: kozijnen, XL-deuren, centrale vergrendeling, linker- en rechterlaaddeuren, ingebouwde opstap, enz.


Aan de binnenkant heerst er geen enkele twijfel: we zijn aan boord van een Bürstner! Het heldere meubilair « Riva Loft » met gelakte muurkasten en lades en gechromeerde handgrepen is van 100% Franse makelij, komende uit de schrijnwerkerij van Wissembourg in de Elzas. Het past perfect met de textielbekleding « Rosario Delf » met stoffering en borduurwerk in de vorm van een dolfijn. De warme en gezellige sfeer wordt versterkt door gepaste verlichting met veelvuldige, indirecte lichtpunten onder de muurkasten, het werkblad en het dakbed of via zorgvuldig geplaatste ledstrips.  De standaard skyroof zorgt voor helderheid en verluchting in de lounge en laat de woonruimte overdag baden in natuurlijk licht.

Twee modellen worden voorgesteld binnen het nieuwe Delfin sortiment. Met een compacte lengte van 6,93 m neemt de Delfin T 680 G een reeds gekende en gewaardeerde versie over van de Lyseo TD reeks. Zijn face-to-face lounge (127 cm aan de kant van de bestuurder en 101 cm aan de kant van de passagier) biedt plaats aan meer dan 6 personen rond de grote, opklapbare tafel. Het dakbed boven de cabine is elektrisch en zakt tot minder dan een meter van de bodem voor meer ergonomie. Bovendien heeft het ruime afmetingen (200x150/135 cm). De keuken in omgekeerde L-vorm omvat een koelkast van 142l, een capsulehouder, een kruidenrek en veelvuldige opbergvakken. Wat echter het meest opvalt aan boord van de T 680-G is de immense badkamer achteraan die ook direct toegang biedt tot de bergruimte. Daar komt de volledige expertise van Bürstner op vlak van ergonomie en intelligent ruimtegebruik tot uiting. 


De Delfin T 732 is een model met een lengte van 7,20 m, een face-to-face lounge (110 cm / 67 cm) en een centraal bed : kortom, dit is de inrichtingstrend van het moment! Het slaapaanbod kan optioneel met een elektrisch dakbed worden aangevuld. De keuken biedt dezelfde eigenschappen als die van de T 680 G. De aangrenzende badkamer bestaat uit een lavabo- en toiletgedeelte evenals een aparte douchecabine en kan dubbel afgeschermd worden voor meer privacy. 


Met zijn getrouwheid aan het model uit 2003 en aanpassingen volgens de verwachtingen van de huidige consumenten, zal de nieuwe Delfin zich zeker laten opmerken. Vanaf begin maart is hij beschikbaar bij alle deelnemende concessiehouders en hij zal vanaf € 59.080 worden aangeboden.