Spring naar hoofd-inhoud

Met de Campeo 4x4 presenteert Bürstner zijn allereerste terreinwagen en breidt daarmee zijn aanbod in het sterk groeiende offroadsegment uit. Je thuis voelen ver van de traditionele toeristische routes en plaatsen: een uitdaging die alleen Bürstner aankon.

Campeo 4x4, Bürstner's eerste terreinvoertuig

De Campeo Van op een Fiat-chassis, die pas in januari van dit jaar op de markt kwam, is nu ook beschikbaar als 4x4-versie, deze keer op een Citroën-chassis. Met deze laatste innovatie bewijst de Frans-Duitse fabrikant, voor zover dat eigenlijk nog nodig was, dat hij in staat is buiten de formele paden te treden en toch trouw te blijven aan zijn fundamentele beginselen en waarden, die zijn succes uitmaken. In de bergen, op steile kustwegen of niet-geasfalteerde straten - met de Campeo 4x4 kunt u het hele jaar rijden, want dit voertuig geniet van de expertise van de Franse fabrikant Dangel, een specialist in terreinvoertuigen.

Voor deze eerste stap in de wereld van de terreinvoertuigen heeft Bürstner gekozen voor het meest compacte model uit zijn assortiment, de Campeo C 540. Deze heeft het comfort van een groot bed achterin en alle bekende sterke punten van de Campeo-gamma. Standaard is hij voorzien van vier geregistreerde zitplaatsen en twee slaapplaatsen. Als optie kan het pop-up dak worden gebruikt om twee extra slaapplaatsen toe te voegen.

Het exterieur van de Campeo 4x4 is buitengewoon sportief. De Artense-grijze buitenkant kan worden geaccentueerd met diverse uitrustingspakketten die hem deze typische onverkenbare offroad-look (offroad-pakket) of een extra vleugje raffinement (active-pakket) geven. De van is 5,41 m lang en slechts 2,05 m breed. Standaard is hij uitgerust met een motor van 140 pk, 16" aluminium velgen en het standaard Dangel 4x4-pakket met 4x4 visco koppeling, elektrische traction control op alle vier wielen (gekoppeld aan ESP), metalen plaat onder de motor en de versnellingsbak, ophangingverlenging en selecteerbare 4x4- of 4x2-modus.
Bovendien verbetert het offroad-pakket de terreincapaciteiten van de terreinwagen nog meer, door een differentieelvergrendeling achteraan, drievoudige ophanging, specifieke BF Goodrich all-terrain 16" banden, extra bescherming van de brandstoftank + AdBlue® en wielkastverbreders toe te voegen. 

Het pakket Active 4x4, dat alleen voor deze versie van de Campeo beschikbaar is, verbetert het algemene uiterlijk van het voertuig dankzij de raamkozijnen, de exclusieve bestickering, de speciale bekleding en een bumperstrip voor de spoiler. De klant kan dus zijn voertuig configureren volgens zijn wensen. 

"Ik denk dat er in de toekomst andere 4x4- lay-outs zullen worden aangeboden. Met de Campeo komen wij tegemoet aan de stijgende aanvraag van onze klanten die plaatsen willen verkennen en een off-road-plezier willen beleven. De Campeo 4x4 is ontworpen voor avonturiers en natuurliefhebbers die zich zelfs op ongewone plaatsen thuis willen voelen," legt Markus Pangerl, Product Manager bij Bürstner, uit. De Campeo 4x4 beschikt over alle kenmerken van een terreinwagen, zonder van de fundamentele beginselen en waarden die Bürstner zo succesvol hebben gemaakt, afstand te doen. En dat alles aan een bijzonder interessante prijs. 


Campeo 4x4 C 540